HisKi-projekti - aineiston palautus


Palauta aineisto Suomen Sukututkimusseuralle välittömästi tallennuksen päätyttyä. Jos kyseessä on suuri aineisto jonka tallennus kestää useita vuosia kannattaa tallennuksia palauttaa esimerkiksi puolivuosittain. Muista myös palauttaa sinulle toimitetut paperikopioit tai mikrokortit. Nämä tarvitaan tarkistustyötä varten ja uudelleenkopiointi saattaa olla hankalaa tai jopa mahdotonta.

Katso myös ohjeet millä tavalla varmuuskopio otetaan HisKi-tallennusohjelman tiedostoista. Pakkaa aina tiedostot jos palautus tapahtuu sähköpostin liitetiedostona.

Palautustapoja on useita:

Sähköpostiviestin liite Palauta tallennetut tiedot osoitteeseen: historia@genealogia.fi

Liitä aina mukaan oma nimesi ja osoitteesi sekä tiedot, mitä palautat (seurakunta, luettelo, vuodet).

Posti Palauta tallennetut tiedot osoitteeseen:

Suomen Sukututkimusseura
"HisKi-palautus"
Liisankatu 16 A
00170 Helsinki

Muista pakata levykkeet asianmukaisesti! Liitä aina mukaan oma nimesi ja osoitteesi sekä tiedot, mitä palautat (seurakunta, luettelo, vuodet).

Tiivistä tiedosto käyttäen esim. WinZip-pakkausohjelmaa (löytyy veloituksetta Internetistä).

Tiedot voi myös kopioida CD- tai DVD-levylle palautusta varten.

Paperikopioiden ja mikrorttien palautus Palauta paperikopiot ja mikrokortit osoitteeseen:

Suomen Sukututkimusseura
"HisKi-palautus"
Liisankatu 16 A
00170 Helsinki

Paperikopiot ja mikrokortit tarvitaan tallennettujen tietojen tarkistustyötä varten. Muista palauttaa paperikopiot ja mikrokortit!

Käynti Seuran kirjastossa Toimita tallennetut tiedot, paperikopiot ja mikrokortit Seuran kirjastoon. Liitä aina palautettavien tietojen mukaan oma nimesi ja osoitteesi sekä tiedot, mitä palautat (seurakunta, luettelo, vuodet).

Suomen Sukututkimusseura
Liisankatu 16 A
00170 Helsinki

Tallennettujen tietojen kopioiminen siirtotiedostoon

HisKi-tallennusohjelmassa on toiminto, jolla tallennetut tiedot voidaan pakata pieneen tilaan. Tällä menetelmällä syntynyt siirtotiedosto toimitetaan Suomen Sukututkimusseuralle (ks. yllä). Menetelmä on sama, jolla tietokannasta tehdään varmuuskopio.

 1. Käynnistä HisKi-tallennusohjelma normaaliin tapaan. Klikkaa keltaisen ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa Tiedosto-valikkoa hiiren vasemmalla painikkeella. Seuraava alasvetovalikko avautuu:
  nouda12s.gif (12717 bytes)
    
 2. Klikkaa tekstiä Luo Zip-tiedosto hiiren vasemmalla painikkeella. Seuraava valikko avautuu:
  nouda13s.gif (9027 bytes)
    
 3. Hyväksy klikkaamalla Tallenna hiiren vasemmalla painikkeella. Tallennetut tiedot ovat \hiski-hakemistossa tiedostossa, jossa on .zip-pääte (esimerkissä HisKi08.zip). Tiedoston nimi on sama kuin käytössä oleva tietokannan nimi.
    
 4. Toimita zip-tiedosto ja tallennustyöhön käytetyt paperikopiot tai mikrokortit Suomen Sukututkimusseuralle.