HisKi-tallennusohjelmia - yleistäMustien kirjojen kastettujen ja vihittyjen luetteloiden tallennustyötä varten on kehitetty erityinen tallennusohjelma. Sen käyttö on helppoa ja ohjelmaan löytyy yksinkertaiset tallennusohjeet. HisKi-tallennusohjelman voi noutaa näiltä www-sivuilta.

HisKi-tallennusohjelman vaatimukset tietokoneelle

  • Windows 95, 98, NT, 2000 tai XP.
  • CD- tai DVD-asema.

Excel-tallennuspohjat

Sekä alkuperäisten historiakirjojen että Mustien kirjojen kaikkien luetteloiden tallennukseen voi käyttää Excel-taulukkolaskentaa varten tehtyjä tallennuspohjia. Myös muita taulukkolaskentaohjelmia voi käyttää.

Excel-tallennuspohjien vaatimukset tietokoneelle

  • Koneessa on oltava Excel 4.0, 5.0/97, 2000 tai 2003.

Oma tallennusohjelma

Jos tallentaja haluaa tehdä oman tallennusohjelman, löytyy tarkoitusta varten tietokantakuvaus. Ennen oman ohjelman tekoa on varmistuttava, että tiedot helpolla saadaan siirrettyä suureen HisKi-tietokantaan.

Vanhemmat tallennusohjelmat

HisKi-tallennuksessa on vuosien mittaan ollut käytössä useita DOS-pohjaisia tallennusohjelmia. Osa tallentajista käyttää vielä näitä ohjelmia. On suositeltavaa, että tallennustyö viedään loppuun sillä ohjelmalla millä työ on aloitettu. Ei kuitenkaan ole esteitä jatkaa työtä Excel-tallennuspohjilla tai Windows-pohjaisella HisKi-tallennusohjelmalla. Jos ohjelma vaihtuu, on syytä toimittaa valmiiksi tallennetut tiedot Suomen Sukututkimusseuralle ennen uuden ohjelman käyttöönottoa. Missään tapauksessa ei ole syytä tallentaa tietoja uudelleen uuteen ohjelmaan!